Laatste berichten

Uien planten in onbereden grond

U heeft lang op een nieuw bericht moeten wachten maar dat betekent niet dat we hebben stil gezeten. Ook voor het aankomend seizoen is er geïnvesteerd. In samenwerking met akkerbouwbedrijf Hack is een Deutz-Fahr Agrotron 7250 trekker op Soucy rupsen gezet. Deze hebben een breedte van 30 centimeter. De trekker staat op een spoorbreedte van 315 centimeter. Zo kunnen twee bedden van 150 cm in onbereden grond worden geplant met een Warrens uienplanter. De machine hangt in een weegbok zodat exact bekend is hoeveel uitjes worden geplant.

Met een Baselier frontfrees voorop kan in één werkgang een zaaibed worden gemaakt. Ook op zware grond! Vervolgens wordt niet meer over het bed gereden, wat de groei ten goede komt. Daarnaast is onze bestaande combinatie, die 3 bedden van 150 cm poot, ook weer in actie.

Video van de combinatie in actie op zijn eerste klus: https://www.youtube.com/watch?v=M7hkzaPpPkM&sns=fb

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op ons bedrijf? Kijk dan ook op onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/jaco.lodders.7?fref=ts Waar regelmatig nieuwsberichten worden geplaatst.

Fotos en video met dank aan Tractorspotter.https://www.youtube.com/Tractorspotter

Foto's bij dit bericht:

Uien planten met nieuwe...Uien planten met nieuwe...Uien planten met nieuwe...Uien planten met nieuwe...Uien planten met nieuwe...Uien planten met nieuwe...Uien planten 3x150cm